• Ecodriving kurs – Våra kunder sparar varje år 8 000 000kr & 1 500 ton CO2

  15 Juni 2018
 • Ecodriving
 • Med en kurs i ecodriving sparar företaget både pengar och minskar sin miljöpåverkan. 

  Hur genomförs en ecodriving kurs? Vi på Safe@Work har alltid haft som mål att kunna erbjuda marknadens bästa och mest flexibla utbildningar. Därför kan ni genomföra en företagsanpassad utbildning i ecodriving på flera olika sätt. Vi sätter ihop det optimala utbildningsupplägget baserat på just era önskemål och förutsättningar. På den här sidan kan du läsa mer om Safe@Works olika grundupplägg för utbildning i ecodriving eller hitta kontaktuppgifter för att kostnadsfritt få ett skräddarsytt förslag.

  Ring nu på 08-622 57 00
  Eller maila på info@safeatwork.nu

  Lärarledd utbildning i ecodriving med eller utan praktik.

  Med hjälp av vår företagsanpassade utbildning i ecodriving får era förare rätt förutsättningar och motivation för en säker och effektiv körning. Utbildningen kombinerar säkerhet, tidsbesparing, kostnad & miljö för att skapa det optimala körsättet med positiv påverkan på alla delar. Safe@Works ecodriving kurs är mycket populär och levereras till såväl myndighetspersonal som förare inom privat sektor.

  • Fakta om utbildningen & ecodriving:

  • Kurslängd: ca. 3 tim
  • Minskad bränsleförbrukning & CO2-utsläpp: 16% (Genomsnitt på Safe@Works utbildning)
  • Kursplats: Rikstäckande
  • Deltagarantal: Upp till 16 personer per grupp & 64 personer per dag
  • Miljöansvar: Utbildningen är 200% klimatkompenserad
  • Genomsnittligt kursbetyg: 4,43/5
  • Eco driving innebär en mer säker, miljövänlig, kostnadseffektiv och (oftast)tidseffektiv körning.

  Besparingsmöjligheterna överstiger i regel kostnaden för hela utbildningsinsatsen redan första året samtidigt som förarna har ökat sin effektivitet och säkerhet på vägen. Safe@Works utbildning i ecodriving kan med fördel genomföras i deltagarnas egna bilar och kan skräddarsys för att passa samtliga drivmedelsalternativ och både manuellt- och automatväxlade bilar.

  Safe@Works ecodriving kurs – Hög kapacitet & rikstäckande. Kursen kan genomföras antingen hos oss eller hos er och innehåller som standard både teori och praktisk körträning. Vi har fasta kursplatser för utbildning i ecodriving i Stockholm, Göteborg, Malmö & Örebro men är vana att utbilda i hela landet. Ecodriving kursen tar ungefär 3 timmar och antalet deltagare kan vara upp till 16 personer per grupp eller 64 personer per dag med flera kursstarter.

  Idag ställer allt fler upphandlare krav på utbildning i ecodriving – Vi underlättar er dokumentation. Varje kursdeltagare i Safe@Works företagsanpassade eco driving utbildning får ett personligt utbildningsbevis ihop med eventuell trafiksäkerhets- eller miljöpolicy. En sammanställning av besparingspotential för både både Co2-utsläpp och ekonomi skickas till beställaren tillsammans med ett samlat utbildningsbevis. Dom här dokumenten fungerar som dokumentation vid exempelvis en hålbarhetsredovisning eller upphandling med krav på att alla era förare har genomgått en kurs i sparsam körning. – Läs mer om vår företagsanpassade kurs i sparsam körning

  200% klimatkompensering. Precis som alla våra övriga utbildningar är ecodriving kursen 200% klimatkompenserad, på så sätt skapar vi en positiv miljöppåverkan redan från början. Läs mer om vår klimatkompensering

  Webbaserad kurs i eco driving

  Nu kan ni också genomföra er utbildning i eco driving som e-learning. Safe@Works E-learning i ecodriving bygger på ett väl beprövat utbildningskoncept som utvecklats i takt med nyheter inom bilindustrin och tillsammans med internationell forskning. Genom aktiva val från deltagaren anpassas den webbaserade utbildningen i ecodriving efter varje enskild deltagares vardag. Drivmedel, körvanor och biltyp är några delar som påverkar vilken körteknik som blir optimal för just dig.

  Fakta om Safe@Works webbaserade Eco driving utbildning

  • Kurslängd: Ca 30 minuter. Utbildningen kan pausas och återupptas vid senare tillfälle.
  • Deltagarantal: Obegränsat
  • Utformning: Interaktiv och lättförståelig.
  • GDPR: All personuppgiftshantering i utbildningsplattformen uppfyller den gällande dataskyddsförordningen.
  • Tillgänglighet: Utbildningen kan göras på dator eller surfplatta dygnet runt.

  Både den lärarledda och den webbaserade utbildningen i eco driving genomförs enligt de riktlinjer som framställts av trafikverket och bygger på forskning från bland andra VTI för att ytterligare säkerställa att vi byggt upp kursens innehåll på goda grunder.

  – Läs mer om vår webbaserade utbildning